..zajimalo by me jestli ,když chci jezdit na frekvenci třeba 40 Mhz ,jestli stačí tam dat krystal 40Mzh??
Četl sem diskusi o T 34 a tam to vysvetlujete nak moc složite..tak nevim
Ahoj. Pokud tomu dobře rozumím, tak chceš dát do vysílačky v pásmu 27 MHz (třeba vysílač Heng - Long) krystal z pásma 40 Mhz. Byl by to opravdu zázrak, kdyby ti to jelo !!! Na vysílač a přijímač z pásma 27 MHz musíš použít RC krystaly zase jen z pásma 27 MHz. Taky musíš do vysílače dát vysílačový krystal (označení Tx) a do přijímače přijímačový krystal (označení Rx). Tyto RC krystaly musí mít taky stejný kanál.
Kdysi jsem zažil taky to, že jsem v pásmu 40 MHz dal do vysílačky vysílačový krystal 40 MHz od českého výrobce z Hradce a do přijímače přijímačový krystal Futaba a RC souprava mi stejně nechodila, přestože byly krystaly stejného kanálu a úplně nové. Tyto RC krystaly mi nikde nespadly aby mohlo dojít k jejich trvalému poškození (rozladění) ale stejně spolu "nekomunikovaly".
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
aha ,tak dekuju za odpoved..sem myslel že když tam misto krystalů 27Mzh dam oba 40Mhz ,tak že to pude..
No ono to je jedno,stejne sem nad tim jen tak spekuloval.