Elektronika ⇒ Nabíječ Turnigy acucell6 problém
-
honza kadrmas
Autor tématu
- PzKpfw V - Panther

- 15
- Lokalita: Borohrádek Královehradecký Kraj
- Stav: Offline
Nabíječ Turnigy acucell6 problém
Zdravím mám potíž s tímto nabíječem konkrétně s ventilátorkem ten původní se mi zadřel asi rok vydával různé skřeky domazání ložiska nepomohlo teď se mi odporoučel úplně... Tak jsem v GM koupil nový http://www.gme.cz/ventilator-sunon-mc25 ... 9-p625-313 po jeho namontování to ovšem začalo dělat psí kusy po zapnutí nabíječky (zapnutí ke zdroji) se roztočí a při zahájení nabíjení se vypne v normálním stavu to je opačně ... polaritu jsem neměl obráceně to by se netočil vůbec... Tak se obracím s dotazem hlavně k těm co se v elektronice trochu vyznají jestli by vás nenapadlo co s tím... nechce se mi kupovat jiná nabíječka... když jinak funguje jak má... Přinejhorším sem přemýšlel že bych ho napojil na napájení tak aby se točil pořád...
Díky a doufám že se to bude dát nějak zachránit

Váš Šaryk
-
Vojtiš
- PzKpfw V - Panther

- 14
- Lokalita: Přerov
Re: Nabíječ Turnigy acucell6 problém
Ahoj Honzo, také mám tuto nabíječku a větrák se spusti při zahájení nabíjení a točí se po celou dobu nabíjení, mám tuhle nabíječku asi tři roky a zatím vpohodě, ale někde jsem četl že ten větráček se má správně zapnout v dobu určitého přehřátí nabíječky tak nechápu proč se točí po celou dobu, ještě mě to nikdo neřekl jak to je, jinak nevím Honzo, jo a šťastý nový rok

KDO NEZAŽIL NEPOCHOPÍ !!!
-
honza kadrmas
Autor tématu
- PzKpfw V - Panther

- 15
Ahoj díky tobě takéVojtiš píše:Ahoj Honzo, také mám tuto nabíječku a větrák se spusti při zahájení nabíjení a točí se po celou dobu nabíjení, mám tuhle nabíječku asi tři roky a zatím vpohodě, ale někde jsem četl že ten větráček se má správně zapnout v dobu určitého přehřátí nabíječky tak nechápu proč se točí po celou dobu, ještě mě to nikdo neřekl jak to je, jinak nevím Honzo, jo a šťastý nový rok![]()
Naposledy upravil(a) honza kadrmas dne 01 led 2015, 23:41, celkem upraveno 2 x.
Váš Šaryk
-
honza kadrmas
Autor tématu
- PzKpfw V - Panther

- 15
Ahoj všici tak jsem to dal jednomu našemu šikovnému elektrikářovi z SDH no a výsledek??? Proměřil to, nejdřív padlo podezření na ten tiristor co to ovládá ale nakonec se ukázalo že se to přeprogramovalo v řídícím čipu
Tak mi to teda zapojil od ovládacího okruhu (5V) natrvalo a hotovo zatím to tedy funguje
Takže alespoň zkušenost pro ostatní když budete chtít měnit větráček 
Naposledy upravil(a) honza kadrmas dne 26 led 2015, 18:18, celkem upraveno 2 x.
Váš Šaryk