Impregnace pásů do terénu
Impregnace pásů do terénu
Na impregnaci článků pásů asi použil třeba univerzální WD-40 mazivo
nebo máte něco lepšího? Do pouzder hnacího kola místo vazelíny napadlo dat grafitovou páč maže i když je úplně suchá.

Tiger I verze HL
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 14
- Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov
Re: Impregnace pásů do terénu
Rovněž to nijak neimpregnuji, impregnuje se snad jen tkanina a dřevo.Já jen po sezoně venku pásy protočím ve vaničce s řídkým olejem (konkor, nebo PP 90)projedu tank po starém koberci potom to protáhnu lihem na pálení kvůli vymytí oleje, aby vše přebytečné odteklo a v zimě jezdím překážky v tělocvičně, nebo s děckama v kroužku..stejně u kovových pásů nezabráníš ani mazáním tomu, aby se nevytahala oka v článcích.Nanejvýš namazaný pás (trvale namazaný) líp v sobě drží v otvorech směs oleje a prachu, což je ideální brusivo..balcin píše:...Nemažu nic,nic neimpregnuji,nikde žádnou vazelínu nemám a jezdím furt a pořád......Jo,mažu převodovky vazelinou ve spreji na řetazy motorek...Ta tam pořádně drží a nikde neodletuje...A ještě moje myšlenka byla,že na zimu,až přestanu jezdit,namočím pásy do nafty a nechám je tam vymočit tři dny,ale i od toho jsem upustil...Ted je mám od bahna a písku a, ani je čistit nebudu,pásy mají být zasraný bahnem a ne vyčištěny štětečkem...Bahno konzervuje...
![]()
![]()
nejde li o život, jde o hov .......
- Rudyn
- PzKpfw VI - Tiger
- 16
- Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.
Ahoj.
WD - 40 do čepů a osek pásů nedávej, v žádném případě !!! Když to uděláš, tak dojde určitě k rychlejšímu opotřebení. Jakýkoliv olej s prachem udělá bezva brusnou pastu, jak Ti zde píše Spitfire. Hlavně rozdělej tank a vyčisti a promaž převodovky, tam bude určitě nějaká nečistota !!! Na převodovky je dobré mazání pro řetězy motocyklů. To ale najdeš v jiném vlákně !!!
R.
WD - 40 do čepů a osek pásů nedávej, v žádném případě !!! Když to uděláš, tak dojde určitě k rychlejšímu opotřebení. Jakýkoliv olej s prachem udělá bezva brusnou pastu, jak Ti zde píše Spitfire. Hlavně rozdělej tank a vyčisti a promaž převodovky, tam bude určitě nějaká nečistota !!! Na převodovky je dobré mazání pro řetězy motocyklů. To ale najdeš v jiném vlákně !!!
R.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
- spitfiremk1
- PzKpfw IV
- 14
- Lokalita: Bochoř Bezručova 287 750 00 okres Přerov
Rudyne, abych se přiznal, tak po poslední kontrole převodovek jsem ji důkladně umyl metanolem,( zbytek jsem vypilRudyn píše:Ahoj.
R.

Omlouvám se za vybočení z vlákna, ale to samé platí, jak jsi řekl, i pro pásy..
nejde li o život, jde o hov .......
Vidíte... já se držel pravidla kdo maže ten jede
trochu jsem pásy srovnával s řetězem na kolo no. Máte letité zkušenosti
nechám pásy určitě nasucho děkuji.

Tiger I verze HL
- Milan
- PzKpfw VI - Tiger
- 16
- Lokalita: Cvrčovice,Brno-venkov
A já si pásů vůbec nevšímám.Když to jede,tak nealchimuji.
A osvědčilo se mi že co funguje tak do toho se ne....u.
A osvědčilo se mi že co funguje tak do toho se ne....u.