AktivovaníPředstavení

Vyřízené aktivace
Odpovědět

Autor tématu
karlik1
Stav: Offline

Představení

Příspěvek od karlik1 »

Dobrý den, Ahoj

jmenuji se Karel Rejchrt a pocházím z České Skalice. Mám vystudovanou slaboproudou elektrotechniku. Jak jsem se dostal k RC modelům? No, během střední jsem dost tvořil s elektronikou, hrozně mě to baví a neustále se v tom vrtám a učím se nové věci. Je to sice velké prokletí, ale když vám pak něco funguje přesně tak, jak jste si představovali, je to parádní pocit.

Já osobně jsem začínal u dronů. Během školy jsem si jeden pořizoval, ale strašně mě zajímalo, jak to vlastně celé funguje. Takže jsem si začal stavět vlastní dron přes Arduino, na kterém jsem dělal skoro dva roky. Během toho vývoje jsem jako každý rok, chodit ke strejdovi – v Červeném Kostelci mají tam kluci spolek a bunkr TS-Pláň – a každý rok jsem narážel na Péťu Merkla, který mě do toho světa definitivně zatáhl. :D Jsem za to ale moc rád a vůbec toho nelituji! Poznal jsem i nové lidi i s některýma spřátelil

Jako svůj první RC tank jsem si pořídil Tigera (ranou verzi od Torro). Nicméně jejich původní elektronika mě tak štvala, že se to skoro nedalo ovládat. Takže šla ven a nahradil jsem ji vlastní. Od té doby Tigera pořád upravuji a ladím, hledám cesty, jak ho posunout co nejblíž k realitě.

Musím říct, že na to, že jsem původně „dronař“, jsem se teď propadl naplno do RC těžké techniky a aut. Hrozně mě baví akce, na které teď s Péťou jezdím. Všeobecně mě RC modely naprosto pohltily – je to taková diagnóza, ale myslím, že tady na fóru všichni moc dobře víte, o čem mluvím. Pro představu teď vlastním tři tanky: Tigera, T-34/85 a Panzer IV.

I u ostatních modelů, jako je T-34/85 a Panzer, poletí původní elektronika ven :D. Pro představu, teď začínám z překližek dělat RC model Bismarcka v měřítku 1:270. Jsem zvědav, jak dobře bude držet na vodě – když s ním budu spokojený a půjde to, tak si pak střihnu i větší měřítko. Ale i tak je to teď celkem macek..

A moc děkuji za přijetí :) samozřejmě, rád i pomůžu i poradím, když bude třeba :)

S pozdravem Rejchrt Karel
Přesunuto z Noví členové do Aktivovaní dne 24 srp 2026, 17:17 uživatelem sourekv

sourekv
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
16
Lokalita: Praha
Stav: Offline

Re: Představení

Příspěvek od sourekv »

Uživatel byl aktivován.
Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako vždycky
Odpovědět

Zpět na „Aktivovaní“