PantherPanther G - Torro

kremak432
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
10
Lokalita: Starý plzenec
Stav: Offline

Re: Panther G - Torro

Příspěvek od kremak432 »

Děti, to je jeden velikej příšer. Obdobnou zkušenost s nimi mám i já a další kolegové. Děti si prohlížejí rukama a tudíž si na vše
chtějí sáhnout! Já osobně mám strach, že se napíchnou na antény. Další zkušenost z loňské Smržovky, když se děti náramně
bavili házením kamínků a písku po modelech! Rodičům je to jedno co jejich dítko dělá, hlavně že se baví a neopravuje.
Závěrem je, abychom si ochránili naše výtvory, nejezdit k dětem! Ideálně nejblíž tak dva metry od nich. Je to smutná zkušenost, ale předejde se tím problémům. Jednou jsem si dovolil okřiknout dítě, poté co mi vytrhlo kanón z věže. Pustil se do mne jeho tatínek, že se mám starat o sebe a ne o jeho potomka. Drželi jsme se pod krkem..... a bylo veselo.
Nejezdit s modelem k dětem a když tak na dostatečnou bezpečnou vzdálenost jak pro děti, tak pro naše miláčky. ahoj

Autor tématu
Peca
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13
Lokalita: Trutnov, Liberec

Příspěvek od Peca »

Moc děkuji za info a postřehy:)! Mohu poprosit o rozměry těch bočních plátů plus pošleš prosím foto,jak jsou řešené držáky? Jestli se to láme,tak uvidím,jestli to tam vůbec nacpu. Jinak zatím jsem se časově nedostal k žádné úpravě,zatím jsem ve fázi výběru camo, hledám info a možnosti ohledně obtisků apod. Ty převodovky teda asi zatím nebudu řešit,možná časem a osodím pomalejší motory.

Autor tématu
Peca
PzKpfw IV
PzKpfw IV
13
Lokalita: Trutnov, Liberec

Příspěvek od Peca »

Ja našel toto:
* výška:
625 ÷ 16 ≈ 39 mm
* délka jednoho plátu:
1250 ÷ 16 ≈ 78 mm
* tloušťka:
4 ÷ 16 ≈ 0,25 mm

Drake
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
8
Lokalita: Kyjov

Příspěvek od Drake »

Takže k těm rozměrům, máš je víceméně správně je to v měřítku 39x78mm, nicméně tloušťka by měla být kolem 0,7mm. Co jsem si měřil v Saumuru tak schurzen měl tloušťku cca. 6-8mm (záleželo kterej se měřil :lol: ) a byl z klasického ocelového plechu, nikoliv z pancéřové oceli.

Držáky zkusím nafotit, ale nemám žádnej fotokoutek s lampičkou tak nevím co z toho bude.

Drake
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
8

Příspěvek od Drake »

Zkusím ty fotky.
První je držák Wecohe, je z tenkého měděného plechu, lehce se deformuje a časem se po opakovaných ohybech prostě zlomí......
Obrázek
Tady je z druhé strany poměrně odolnější a tvrdší držák od Abberu......špatně se ohýbá, ale užitná hodnota je mnohem vyšší, neláme se nejde moc poškodit, jedinná nevýhoda že je jen nalepený zespodu na blatník a lehce se odlomí při jakékoliv kolizi, chce to udělat úpravu naletováním čepu a jeho zavrtáním do korby.
Obrázek

Jarin
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
15
Lokalita: Kobylisy Prag 8

Příspěvek od Jarin »

https://tank-modellbau.de/1220/Kettenfa ... agdpanther
Nebo tyto od Wecohe, mám od nich držáky náhradních článků na Panther a slitina je opravdu pevná a když se použije epoxid na zalepení bude to držet jak čert. Sice jsou dražší ale jsou dobré a i tento eshop co se týká doručení velice rychlý...
Kingtiger Sd.kfz. 182

Drake
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
8

Příspěvek od Drake »

Jj tyhle jsem popisoval dříve, mám je nachystané na třetí kočku, hlavně už mají i čep který se dá zavrtat do bočnice a tím se to celé zpevní.
Odpovědět

Zpět na „Panther“