Finská T-34

Odpovědět
Vítek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
5
Lokalita: Týn nad Vltavou

Finská T-34

Příspěvek od Vítek »

Ahoj na bazaru jsem narazil na tohle Téčko, tak jsem si pro nej rovnou dojel s tím, ze to jen trosku zašpiním dodělám pár detailů a bude to parádní model :D , no ve výsledku z toho kouká zas velká investice, protože bych tam rád dal kovová kola a pasy (u těch popravdě nevim, jestli jsou potřeba 😅) a pár doplňku od Ludwiga (poklop řidiče a tak).
Také jsem do toho šel s tím, že budu vyrábět co nejméně věcí, protože na to nemám zařízenou dílnu a nejde mi to a nemám materiál a mám na to dost výmluv😂, ale i přes to se budu snažit něco vyrobit, abych do toho dal kousek sebe😁.

Neco k modelu:
Heng long tk 7.0 (přemýšlel jsem nad tím, ze tam dám elmod, ale musel bych buď předělat celou korbu nebo koupit kovovou ale to už mi nezapadalo do mého plánu na budget model)

Mimochodem z téhle řídící jednotky jsem bych velice :geek: překvapený, má to plno přídavných funkcí (u kterých nevím jak je využít u tanku a zapojit do jednotky, ale snad se tu najde někdo kdo mi poradí 😁) a i zvuk je celkem dobrý, takže ji tam zatím nechám.

Podvozek je plastový a převodovky jsou zakrytovány, nerozebíral jsem je, ale vypadají jako ocelové.

Kamufláž je dělaná podle fotografie. Jde o finskou variantu T-34/85

Obrázek

Jinak velice ocením jakékoliv rady a připomínky, jelikož do ruských tanků se pouštím poprvé 😁
romann
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
13
Lokalita: Nitra

Re: Finská T-34

Příspěvek od romann »

ahoj
- vyzera to ze mas naopak velitelsky priklop, cast priklopu co ma periskop ma byt vpredu
-mohol by si znizit vysku podvozku, na spodok kanalika v ktorom chodi rameno kolesa treba nalepit plastovy valcek
/dreveny valcek, kovovy.../priemeru cca 3,5mm. rameno potom bude spravnej polohe,
- na osky hnacich kolies vlozit loziska
-odvrtat reflektor,dovnutra vlozit mrnavu smd - farba svetla neutralna biela, spredu reflektora spravit drazkovane sklicko
- odvrtat koniec hlavne gulometu,vymenit led gulometu za vysokosvietivu bielu / mozes pouzit led ktoru vyberes z reflektora/
- do konca hlavne kanona vlozit malu vysokosvietivu led / svietivost led by mohla byt 15000 mcd /a mas zablesk vystrelu. koncovka na zablesk je na tk7.
-dorobit dlhsi antenovy prut z oceloveho drotu
-vzadu pod vetraciu mriezkou je maly otvor ,v nom je zdruzene svetlo. hore oranzove brzdove ,pod nim cervehe koncove.
mozes pouzit mrnave smd led, elektonika tk 7 ma na pripojenie pripravene koncovky.
- zasklit periskopy
- pomocou elektroniky mozes vypat protibeh pasov, tank sa potom bude tocit na jednom pase ako skutocny, mozes si vypat aj nerealne poskocenie tanku dozadu po vystele.
-mozes spravit zo sietovky mriezku vzadu na kryte motora,alebo kupit leptanu do torro v modelarskom obchode .
- ked chces mat haluze na hlavni skus pouzit stromceky alebo kriky pre modelove kolajisko
Rudyn
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
16
Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.

Příspěvek od Rudyn »

Ahoj!
Nebudu dělat ze sebe chytrého, ale možná by se mu hodil na T-34 i "hotový", plastový přední světlomet, co se dá použít na tanky řady KV.
Tady je odkaz, (světla se prodávají jako pár). https://www.shobby.cz/pridavna-kulata-svetla

P.S. Až budu doma, tak jedno změřím, kolik má průměr přední strana.

R.R.R.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
Vítek
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
5
Lokalita: Týn nad Vltavou

Příspěvek od Vítek »

Ano ten přiklop je naopak, jinak děkuji za rady, zkusím to nějak povyrabet. Jinak ty stromy na kanónu klamou na fotce, pravé ze to je z těch modelářských stromků
romann
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
13

Příspěvek od romann »

ahoj
este som si spomenul ,skus si pozicat / alebo kupit ked sa podari zohnat/ vybornu knihu -monografiu na t34/85, vydavatelstvo magnetpress, autori su stepanek a kopecky. su v nej vykresy, plno fotiek a detailov.
Obrázek
Rudyn
PzKpfw VI - Tiger
PzKpfw VI - Tiger
16
Lokalita: ROHATEC, okres Hodonín.

Příspěvek od Rudyn »

Ahoj Vítku!
Hlavně prosím nezapomeň, že finská armáda mohla dělat vlastní úpravy na tanku T-34. Ideální pro tebe budou fotky z muzea ve Finsku. To muzeum se jmenuje asi Parolla (Parola) nebo Parolle (Parole).
--

Klucí, pokud se v tomto pletu, tak mne prosím opravte !!!

P.S. Na ukořistěných ruských tancích KV Finové svoje konstrukční úpravy dělali, tak T-34 určitě nebude výjimkou.

R.R.R.
Sportuji rekreačně ... Vrhám stín, dívám se do dálky, skáču do řeči a lezu na nervy !
romann
PzKpfw V - Panther
PzKpfw V - Panther
13

Příspěvek od romann »

Ahoj
Je to mesto parola,múzeum sa volá panssarimuseo parola. Fini si montovali na niektore tanky dopredu na blatníky a dozadu svoje škaredé hranaté reflektory. Na YouTube napíš: tank t 34 sotka parola tank museum.
ale mali aj tanky v povodnej podobe bez uprav presne tak ako je spraveny tvoj tank
Obrázek
Obrázek
https://www.flickr.com/photos/kruegerro ... otostream/
nieco na inspiraciu:
https://www.themodellingnews.com/2019/0 ... 135th.html
je aj pouzitelne finske oznacenie- nalepky od peddinghausu
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „T-34“